Over dit project

Anne en Hendrik kochten een paar jaar geleden een huis in een charmante jaren dertig buurt in Rotterdam. Ze trokken er meteen na aankoop in, met het plan om het huis te moderniseren. Ze schakelden architectenbureau Urbanizer in om hen te helpen met het ontwerp van een uitbouw en renovatie. Wij mochten helpen met de inrichting van hun jaren 20 woning. In 2021 was de renovatie klaar.

“We zijn op zoek naar een compleet plan voor de inrichting van ons huis. De keuken en eetkamer worden het hart van het huis. We willen dat het gezellig is, waar gasten gemakkelijk kunnen aanschuiven voor het diner. We willen dat ons huis gezellig aanvoelt, als een boerderij. Maar we willen het niet te formeel – we willen ook geen witte muren. Kunt u ons helpen met: een interieurindeling, een lichtplan, en een moodboard met aanvullend concreet kleur- en materiaaladvies? Omdat de hele benedenverdieping gerenoveerd wordt, hebben we de mogelijkheid om een geweldig lichtplan te maken.

“We begonnen met het maken van verschillende interieurindelingen. Die hebben we vervolgens uitgewerkt in 3D-renderings. Uiteindelijk kozen we voor een mix van verschillende ontwerpen. Nadat we de indeling hadden bepaald, maakten we een lichtplan. Van daaruit maakten we een moodboard dat meteen een schot in de roos was! Op basis van het moodboard bepaalden we de uiteindelijke kleuren en materialen voor elk afzonderlijk onderdeel van het ontwerp. Dit gaf ons een zeer realistisch beeld van hoe het eindproduct eruit zou komen te zien. Roy en Saskia vulden het plan vervolgens aan met hun eigen keuzes – ze kozen bijvoorbeeld hun eigen meubels en verlichtingsarmaturen binnen de door ons gekozen stijl.”